keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

one don't give a fuuu-, but i do

Toisinaan kieltämättä tuntuu sieltä, että olen niiden harvojen joukossa joille yksityiskohdat ovat cosplayssa tärkeitä. Siis korostan että kaikki muukin tietenkin on, mutta pieniä yksityiskohtia ei sovi jättää kaiken muun varjoon tai tyystin unohtaa. Joskus se tietenkin tuntuu vähän saivartelulta ja perfektionismin hieman jo haiskahtavalta huipulta.

Mutta edelleen olen sitä mieltä että jos osallistuu cosplay kilpailuun ja asu on ihan ok ja sitten otetaan erityisen suuriresoluutioinen kuva ... kieltämättä ne käsikarvat tuntuvat jo siinä vaiheessa aika suurilta kärpäsiltä näytössä. Ehkä älyvapain esimerkki, mutta kuitenkin.

Kuitenkin näiden outojen aasinsiltojen kautta pääsemmekin siihen että toisinaan se sitten harmittaa, kun kaikki eivät yhtä yksityiskohtiarakastavia ole. Jos hahmolla on selvästi vaikka punaiset tai keltaiset tms silmät, niin ne piilolinssit toisivat asiaan oikeasti sitä ulottuvuutta vaikka kaikki eivät koe sitä tärkeäksi. Myös meikkaamiseen ihmiset kiinnittävät tavattoman vähän huomiota tai sitten liehuu kajaali, ripsari ja ties mikä aivan liikaa. Kultainen keskitie, mikä? Ehkä se eldoraado juustosta löytyisi...

Ja tuokin oli vain johdanto siihen, että toisinaan ärsyttää se että ihmiset kyseenalaistavat ja ihmettelevät yksityiskohtauskollisuutta. No siis jos haluat että peruukkisi näyttää aidommalta, kannattaisi kulmakarvoissa olla samaa sävyä... No siis jos hahmolla on tämän väriset silmät niin siksi ne on... yms. yms.

Olen varmaan ainoa ihminen joka aikoo päästä yli luistelu traumastaa vain ja ainoastaan cosplayn tähden. Ihan oikeasti. Löin lapsena pääni niin pahasti luistellessa, että en sen jälkeen ole usklatanut luistella kertaakaan - vain koulussa pakotettuna ja se oli hirveää kidutusta. Olin ainoa joka mieluummin lähti maastohiihtämään jonnekin puskaan, vain välttääkseni luistelun. Ja nyt neljän vuoden harkinnan ja laantuneen hypen jälkeen päätin että viimein cosplayaan Air Gearin Akitoa/Agitoa. Sen tähden hankin rullaluistimet ja opettelemaan rullaluistelemaan - toivoen että pääsen yli traumoistani. Toivon totisesti että opin, sillä haastavuutta lisää 1) silmälappu 2) pakkopaita 3) roikkuvat koukut 4) mahd. puuttuvat suojukset 5) vaaleat housut JNE. Fuuuu- mä kuolen. Onneksi mulla on kaksi opettajaa! :3

Cosplay vaatii joiltakin suurempia harppauksia, joiltain ei...

2 kommenttia: